Veelgestelde vragen

 • Vanaf welke leeftijd kunnen CurcuDyn® of CurcuDyn® Forte gebruikt worden?

  CurcuDyn® of CurcuDyn® Forte kan gebruikt worden vanaf 18 jaar of zoals aanbevolen door uw arts.
 • Wat zijn de neveneffecten van CurcuDyn® en CurcuDyn® Forte?

  CurcuDyn® en CurcuDyn® Forte worden over het algemeen goed verdragen. 
   
 • Kunnen CurcuDyn® en CurcuDyn® Forte ontstekingsremmers vervangen?

  CurcuDyn® en CurcuDyn® Forte zijn voedingssupplementen en kunnen helpen om de gewrichten te ondersteunen. Curcudyn® en CurcuDyn® Forte kunnen in bepaalde gevallen in combinatie met ontstekkingsremmers gebruikt worden. Raadpleeg hiervoor echter een arts alvorens dit op te starten. 
 • Hoe lang dient men CurcuDyn® of CurcuDyn® Forte in te nemen alvorens effect te hebben?

  Het is aanbevolen CurcuDyn® of CurcuDyn® Forte minimaal 2 weken te gebruiken.
   
 • Waarom worden cofactoren aan CurcuDyn® en CurcuDyn® Forte toegevoegd?

  Cofactoren verbreden de werking van het product.


   
 • Kurkuma wordt moeilijk door het lichaam opgenomen. Bemoeilijkt het toevoegen van extra ingrediënten dan de opname niet?

  Nee, integendeel. De cofactoren verbreden de werking van CurcuDyn® en CurcuDyn® Forte en hebben geen nadelig effect op de biologische beschikbaarheid in het lichaam.


   
 • Wat is het voordeel van bio-geoptimaliseerd kurkuma-extract?

  Kurkuma is vetoplosbaar. Zonder optimalisatie dient u dagelijks zeer grote hoeveelheden kurkuma in te nemen om effect te voelen.
 • Ik heb last van mijn spieren. Kan CurcuDyn® of CurcuDyn® Forte me helpen?

  Indien u op zoek bent naar extra ondersteuning voor de spieren, kan mogelijk MetaRelax® aansluiten bij uw behoefte. MetaRelax® is een magnesiumcomplex op basis van magnesiumglycerofosfaat dat ondersteuning biedt voor de spieren. MetaRelax® wordt bovendien bijzonder goed verdragen in maag en darmen. Kijk ook op www.metarelax.nl.

 • Mag CurcuDyn® of CurcuDyn® Forte genomen worden tijdens de zwangerschap en de borstvoeding?

  CurcuDyn® en CurcuDyn®  Forte bevatten plantenextracten waardoor voorzichtigheid is geboden en wij gebruiken niet aanbevelen. Vraag advies aan uw arts alvorens CurcuDyn® of CurcuDyn®  Forte in te nemen tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode.
   
 • Ik gebruik antistollingsmiddelen. Mag ik CurcuDyn® of CurcuDyn® Forte nemen?

  Kurkuma kan een invloed hebben op de bloedstollingsparameters. Dit effect is niet altijd wenselijk. Als CurcuDyn® of CurcuDyn®  Forte samen ingenomen wordt met antistollingsmiddelen (anticoagulantia), dan kan dit een bijkomend bloedverdunnend effect hebben. Dit effect is afhankelijk van het type antistollingsmiddel. Het is om die reden noodzakelijk uw arts te contacteren en advies te vragen voordat CurcuDyn® of CurcuDyn®  Forte samen met antistollingsmiddelen wordt ingenomen.

 • Zijn er situaties waarbij CurcuDyn® of CurcuDyn Forte niet aanbevolen zijn?

  CurcuDyn® en CurcuDyn® zijn niet aangewezen bij zwangerschap, borstvoeding, gebruik van orale anticoagulantia en obstructie van de galwegen. Bespreek in deze gevallen het gebruik eerst met uw arts of apotheker. Onderbreek het gebruik in geval van aanhoudende diarree.
   
 • Wat is het verschil tussen CurcuDyn® en CurcuDyn® Forte?

  CurcuDyn®  is een hoog gedoseerd, bio-geoptimaliseerd kurkuma-extract aangevuld met gember, vitamine C en vitamine D. Om de opneembaarheid van kurkuma te verhogen, wordt de miceltechnologie gebruikt.

  Gebruik: 2 capsules per dag.

  CurcuDyn®  Forte bevat een 3e goed bestudeerde plant: het Boswellia serrata-extract. Zo biedt CurcuDyn®  Forte een synergetische combinatie van 3 krachtige plantenextracten om de gewrichten soepel te houden. Om de opneembaarheid van kurkuma én boswellia te verhogen, wordt gebruik gemaakt van een plantaardig complex op basis van fenegriek waarbij de nutriënten gespreid vrijkomen.

  Gebruik: 1 capsule per dag.
 • Wie heeft er baat bij gebruik van CurcuDyn® of CurcuDyn® Forte?

  Iedereen die zijn gewrichten soepel wenst te houden.
   
 • Mijn CurcuDyn<sup>®</sup> verpakking is teruggeroepen, wat zijn de gevolgen?

  CurcuDyn® capsules worden teruggeroepen. Metagenics benadrukt dat er geen risico is voor de volksgezondheid.

Disclaimer

Auteursrecht en recht van de producent van een databank
Deze site is zowel een werk dat door het auteursrecht wordt beschermd, als een databank waarop Metagenics de auteursrechten en rechten van de producent bezit. De teksten, lay-out, tekeningen, foto's, films, grafieken en andere bestanddelen van deze site zijn door het auteursrecht beschermd. Elke kopie, adaptatie, wijziging, vertaling, arrangement, publieke mededeling, huur of andere exploitatievorm van het geheel of een deel van deze site, onder het even welke vorm en met om het even welke middelen, zoals elektronische, mechanische of andere middelen, is volstrekt verboden behalve ingeval van voorafgaandelijke en schriftelijke toestemming van Metagenics. De inhoud van de databank wordt beschermd door het sui generis recht die de producent toelaat om elke opvraging en/of hergebruik van het geheel of een deel van deze inhoud te verbieden. Om het even welke inbreuk op deze rechten kan strafrechtelijk of burgerrechtelijk vervolgd worden.

Merken en handelsnamen
De benamingen, logos en andere tekens die in deze site worden gebruikt, onder andere het logo en de naam Metagenics, zijn merken en/of handelsnamen die wettelijk beschermd zijn. Elk gebruik ervan of van gelijkaardige tekens is volstrekt verboden zonder het voorafgaandelijk en schriftelijk akkoord van Metagenics.

Aansprakelijkheid voor de inhoud
Metagenics besteedt de grootste zorg aan het ontwerp en de instandhouding van deze site. Metagenics kan echter niet de juistheid garanderen van de informatie die zich op deze site bevindt. De gebruiker dient er zich van bewust te zijn dat de informatie zonder voorafgaandelijke kennisgeving gewijzigd kan worden. Metagenics kan geenszins aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van deze site of voor het gebruik dat ervan kan worden gemaakt. Metagenics kan in geen enkel geval aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud en het bestaan van andere sites waarmee hyperlinks worden gelegd.
Sluiten Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer